субота, 8 серпня 2015 р.

Тварини, про існування яких ви і не здогадувалися!

Світ, в якому ми живемо, наповнений екзотичними тваринами. Існує безліч видів диких тварин, які мало відомі широкому загалу. Ось деякі з них:

1. Гривистий вовк. Найбільший представник родини собачих в Південній Америці, гривистий вовк володіє унікальною зовнішністю. Довгі лапи і червона шерсть роблять його більше схожим на велику лисицю, ніж на вовка.

2. Фосса - найбільший хижий савець острова Мадагаскар. Її доісторичні родичі досягали розмірів лева. Вид фосси дуже своєрідний. Зовні вона дещо нагадує ягуарунді або дрібну пуму і тривалий час зараховувалася до сімейства котячих.

3. Бабірусса, або "свино-олень". Зовнішність Бабірусси нетипова для сімейства свиней - у неї маленька щодо тіла голова, дуже короткі вуха, характерний вигин спини, досить довгі ноги і дуже рідкісний, практично відсутній шерстяний покрив. Рідкісна щетина сіруватого кольору, зморшкувата шкура теж сіра, іноді з коричневим або рожевим відтінком. Зустрічається тільки на індонезійському острові Сулавесі і деяких довколишніх островах.

4. Зебровий дукер. Невелика антилопа, що мешкає в Західній Африці. Мають золотисте або червоно-коричневе забарвлення зі смужками, як у зебри (звідси і пішла назва). Живуть у низинах тропічних лісів і в основному харчуються листям і фруктами.

5. Плащеносний броненосець або аргентинський щитоносець. Зустрічається в центральній частині Аргентини, де населяє сухі луки і плоскі піщані ділянки, порослі кактусами та колючими чагарниками. Плащеносний броненосець виростає до 90-115 мм без урахування довжини хвоста, відрізняється блідо-рожевою або рожевим забарвленням. При переляку він здатний за кілька секунд повністю закопатися в землю. Є нічною твариною. Харчується в основному мурахами або їх личинками, знаходячи і тих і інших біля своєї нори.

6. Амазонська королівська мухоловка. За розмірами невеликі, і харчуються літаючими комахами. Для свого розміру вони будують дуже великі гнізда, до двох метрів у діаметрі. Гніздо висить над водою, і тому воно недоступне для хижаків.

7. Геренук, або жирафова газель. Вид антилоп, який можна зустріти в Східній Африці. Геренук з сомалійського перекладається як "шия жирафа". Геренуки мають порівняно невелику голову щодо їх тіла, при цьому їх очі і вуха дуже великі. В основному вони харчуються акацією. Для того, щоб дістатися до високих гілок, вони часто стають на задні ноги.

8. Патагонська мара - це відносно великий гризун, що мешкає в деяких районах Аргентини. Мара - травоїдна, дуже схоже на кролика, але не має з ним ніякої спорідненості.

9. Єнотовидний собака, або танукі, - хижий всеїдний ссавець родини собачих. В основному живе в лісових і гірських областях Східної Азії. Єнотовидна собака названа так через її сильну зовнішню схожість з єнотом.

10. Рінопітек, або кирпата мавпа. Мавпочки, як можна здогадатися, отримали таку назву через свій короткий ніс. Мешкають в різних частинах Азії, в гірських лісах. Більшу частину свого життя проводять на деревах. Живуть великими групами, до 600 особин.

11. Індійський мунтжак - вид ссавців сімейства оленевих, що мешкає в Південній і Південно-Східній Азії. Харчується травою, фруктами, пагонами, насінням, пташиними яйцями а також дрібними тваринами, а іноді й падлом. При вигляді хижаків видає звуки, схожі на собачий гавкіт.

12. Винторогий козел, або мархур. Вид гірського козла, який мешкає на північному сході Афганістану і в Пакистані. На даний момент налічує не більше 2500 особин. Винторогий козел є національним символом Пакистану (де відомий як мархур, мархор - "змієїд").

13. Червоний вовк, або гірський вовк - хижак сімейства собачих; єдиний вид роду Cuon. Рідкісний вид псових, що знаходиться під загрозою зникнення. Родом він з Південної та Південно-Східної Азії. Червоний вовк ближчий до диких собак, живе зграями, практикує групове полювання. В першу чергу вони полюють на середніх копитних. Бояться людей, хоча вони досить сміливі, щоб атакувати великих і небезпечних тварин, таких як дикий кабан, буйвол і навіть тигр.

14. Іравадійский дельфін. Один з видів океанічних дельфінів. Мешкає в прибережних водах Індійського океану від Бенгальської затоки до півночі Австралії. Генетично іравадійский дельфін дуже близький до косатки.

15. Південний китоподібдний дельфін. Населяє води Південної півкулі від помірних широт до Антарктики. Довжина тіла досягає 2,5 метрів, спинний плавець відсутній, зуби тонкі і дрібні.

16. Малайський шестокрил. Мешкає в Таїланді, на Малайському півострові і різних островах Індонезійського архіпелагу, в тому числі на Суматрі, Яві і Борнео, і декількох дрібних островах. Віддає перевагу насамперед вологим джунглям в горбистих місцевостях, але зустрічається також і на плантаціях кокосового горіха і бананів. Живе на деревах і ніколи добровільно не спускається на землю. Для переміщення з одного дерева на інше, використовує плануючий політ. Шестокрил - травоїдна тварина. Харчується квітками, листям, бруньками і плодами.

17. Чубатий олень. Має характерний пучок шерсті на лобі і яскраво виражені ікла. Мешкає в основному на півночі Китаю. Як і мунтжаки, чубаті олені активні в основному в сутінки, ввечері і вранці. За своїм способом життя вони одинаки. При спілкуванні з іншими оленями використовується гавкаюча "говірка", у разі небезпеки тікають, задерши білий хвіст - як своєрідний знак оповіщення для інших. Олені харчуються рослинністю, від листя і трави до плодів.

18. Kiwa hirsuta (краб-йєті). Вперше виявлені в 2005 році на глибині понад 2000 метрів в районі гідротермальних джерел в південній частині Тихого океану. Довжина тіла дорослих особин становить близько 15 см. Груди і п'ять пар відходячих від неї кінцівок знизу покриті численними пір'ястими щетинками, що створюють враження, що краб покритий хутром.

19. Зірконіс - вид ссавців сімейства кротячих, що мешкає в Північній Америці. Відрізняється від інших представників сімейства насамперед двадцятьмадвома шкірними наростами на мордочці, що нагадують зірку.

20. Міноги. Являють собою тип безщелепних риб, що живуть в основному в прибережних і прісних водах. Дорослі особини характеризуються зубчастим ротом-воронкою. Міноги є об'єктом промислу, вживаються в їжу. Існує близько 40 видів, деякі з них є рідкісними. Багато видів - зовнішні паразити великих риб.

21. Голий землекоп. Невеликий риючий гризун сімейства землекопових. Вид відрізняється унікальними для ссавців особливостями: складної соціальної організацією колонії, холоднокровністю, імунітетом до раку в цілому, нечутливістю до деяких форм болю (термічних опіків і хімічних опіків кислотами). Є найбільшим долгоживучим з гризунів (до 28 років).


За матеріалами: http://smartinf.ru/news/dia9D87e0?s=v&f=3871

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...