пʼятницю, 26 червня 2015 р.

26 червня - Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу!

Джерело ілюстрації:
pedpresa.com.ua
У 1987 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № A / RES / 42/112 постановила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби із вживанням наркотичних засобів та їх незаконним обігом (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking), на знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність і співпрацю з метою створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками. Рішення було прийнято 7 грудня 1987 на основі рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом 1987 року, яка 26 червня ухвалила Всеохоплюючий план майбутньої діяльності по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами. Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг налічує вже понад 100 років. У лютому 1909 учасники Шанхайської опіумної
Джерело ілюстрації:
bereg-rda.gov.ua
комісії, участь у роботі якої взяли 13 країн, намагалися знайти шляхи обмеження ввезення наркотиків з азіатських країн. І сьогодні, через більше століття, правоохоронні органи, на жаль, далекі від вирішення даного питання, а наркоманія стала однією з головних проблем усього світового співтовариства і одним з найстрашніших явищ нашої сучасності. 


Генеральна Асамблея ООН визнає, що, незважаючи на триваючу активізацію зусиль міжнародного співтовариства, світова проблема наркотиків і раніше являє собою серйозну загрозу для здоров'я населення і безпеки і благополуччя людей, особливо молоді, а також для національної безпеки і суверенітету держав, і що вона завдає збиток соціально-економічної та політичної стабільності та сталого розвитку. Тому закликає Комісію та Управління ООН з наркотиків і злочинності продовжувати свою роботу з міжнародного контролю над наркотиками, а також настійно закликає і всі уряди надавати максимально можливу фінансову і політичну підтримку Управлінню у цій діяльності. Адже наркоманія - це, насамперед, тотальне ураження особистості, і, звичайно ж, супроводжується ускладненнями з боку фізичного здоров'я, а часом взагалі приводить до смерті. Наркотики можуть повністю контролювати і пригнічувати фізичний і духовний стан окремої людини. А від діяльності наркокартелів можуть залежати фермерські господарства, цілі громади можуть перебувати в залежності від незаконного обігу наркотиків та розгулу злочинності. Тому до Міжнародного дня боротьби із вживанням наркотиків та їх незаконним обігом в багатьох країнах світу проводяться просвітницькі заходи та акції, спрямовані на інформування населення, і насамперед - молоді, про шкоду і наслідки вживання наркотиків і на пропаганду здорового способу життя, щоб ще раз нагадати людству, яким страшним недугом є наркоманія.

За матеріалами:http://www.calend.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...