понеділок, 6 липня 2015 р.

Поцілунки - користь для здоров’я!

Джерело ілюстрації:
cards.i.u

Сьогодні всі бажаючі можуть «обмінюватися своїми душами» на повних правах - 6 липня відзначається Всесвітній день поцілунку (World Kiss Day або World / International Kissing Day), який вперше вигадали у Великобританії. А два десятки років тому він був затверджений Організацією Об'єднаних Націй. У багатьох містах цього дня проходять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки.





Поцілунки не тільки викликають позитивні емоції, але й зменшують концентрацію в організмі гормону стресу - кортизолу. При цьому реакція характерна як для жінок, так і для чоловіків.

І ще трохи фактів про користь поцілунків.
Отже, поцілунки:
* стимулюють кровообіг;
* підвищують життєвий тонус, пробуджують оптимізм;
* покращують роботу імунної системи;
* заспокоюють нерви і запобігають стресу;
* послаблюють больові відчуття;
* служать свого роду дихальною гімнастикою;
* зміцнюють емаль зубів;
* уповільнюють атеросклеротичні процеси;
* розгладжують шкіру, підвищують її пружність;
* позбавляють від гикавки (тривалі поцілунки).
Три 20-секундних поцілунки створюють романтичний настрій на весь день. Коли це буває щодня, то допомагає трохи знизити зайву вагу (приблизно на кілограм на рік). Більш корисні для здоров'я довгі поцілунки - хоча б по хвилині, а краще по три. При цьому бажано іноді дивитися в очі один одному. А як же перенесення інфекцій? Адже дуже давно переважає думка, що поцілунки сприяють їх розповсюдженню і скорочують життя. Захисники поцілунків стверджують, що навіть при застуді ризик заразитися через поцілунок не більше ніж 10%. 
І ще 19 фактів про поцілунки:
1. Поцілунок приводить в рух 29 (в деяких джерелах - 34) м'язів обличчя: таке тренування є відмінною профілактикою зморшок.

2. Цілуючись, закохані передають один одному комплекс речовин (жирів, солей, білків), що за останніми даними, підвищує імунітет.
3. 66 відсотків людей закривають очі під час любовного поцілунку. Решті приносить задоволення поспостерігати за діями партнера.
4. За даними американської статистики, перш ніж вийти заміж, жінка цілується приблизно з 80 чоловіками.
5. Романтичний поцілунок спалює близько двох-трьох калорії, французький поцілунок - від п'яти і більше.
6. Спалюється 26 калорій за хвилину поцілунку.
7. Чутливість губ в 200 разів вища чутливості пальців.
8. Чоловіки, які цілують своїх дружин перш, ніж піти на роботу, живуть на п'ять років довше.
9. Пристрасний поцілунок тривалістю 90 секунд підвищує тиск, пульс і рівень гормонів в крові, що, за останніми даними, скорочує життя на одну хвилину.
10. 28 січня 2002 американці Луїза Альмодовар і Річ Ленглі виграли конкурс на найдовший поцілунок, який тривав 30 годин 59 хвилин і 27 секунд.
11. На своїй батьківщині знаменитий французький поцілунок називається "злиттям душ" - в поцілунку задіяні не тільки губи, але і язик. Не бажаючи зупинятися на досягнутому, чуттєві французи винайшли другий варіант цього чарівного поцілунку, коли в ньому беруть участь тільки язики.
12. Поцілунки жителів Крайньої Півночі - це щось більше, ніж просто потертися носами. Доторкнувшись органами нюху, ескімоси розтискають губи і одночасно роблять вдих, потім видихають, стискаючи губи. Насолодившись ароматом один одного, закохані притискаються носом до щоки партнера і завмирають так на хвилину і довше.
13. У Японії, Тайвані, Китаї і Кореї не прийнято цілуватися у всіх на виду. Більше того, складається враження, що церемонія японського поцілунку винайдена спеціально для науки європейцям: найбільше вона схожа на поцілунок двох піонерів кінця 70-х. Наприклад, двом японцям для того, щоб поцілуватися, потрібно стати обличчям до партнера на "піонерському" відстані, нахилитися (руки по швах!) І на частку секунди доторкнутися до губ один одного. А що, на тлі занадто "дорослих" ласк це навіть може здатися інтригуючим!
14. Під час поцілунку в організмі виробляється речовина, за своїм наркотичному впливу в 200 разів перевищує морфій, - цілуються наповнює відчуття радості, захоплення і щастя.
15. Багато чоловіків сприймають поцілунок, як комплімент. А деякі чоловіки можуть з вдячністю прийняти за комплімент навіть повітряний поцілунок.
16. Жінкам поцілунок допомагає розслабитися і зменшити стрес.
17. В середньому людина витрачає 20160 хвилин (або два тижні) свого життя на поцілунки.
18. 50 відсотків людей вперше цілуються, не досягнувши 14 років.
19. Спалюється 26 калорій за хвилину поцілунку.

За матеріалами:
http://www.calend.ru/holidays/0/0/905/
http://medic-life.com.ua/?p=1050

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...