Джерело ілюстрації: |
Чи знаєте ви про те, що в цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і навіть грушах? Якщо ви часто сидите на дієтах, не варто поспішати викреслювати цей овоч зі свого раціону. Цибуля - це ще і відмінний спалювач жирів. Є навіть спеціальна цибульна дієта, під час якої рекомендується щодня їсти цибульний суп.
Джерело ілюстрації: |
Цибуля - це джерело корисних речовин. У ній містяться ефірні олії, вітаміни (особливо багато вітамінів В і С), залізо, кальцій, калій, магній, марганець, фосфор, фтор, сірка (винуватиця різкого запаху), флавоноїди, глюкінін ( натуральний рослинний засіб, що знижує рівень цукру в крові).
Цибуля активує обмін речовин, стимулює роботу кровотворних органів і органів травлення, сприяє очищенню крові, виведенню з організму зайвої рідини. Також цибуля застосовується в косметичних цілях: маска з неї активізує ріст волосся, пом'якшує та очищує шкіру.
Щоб зміцнити імунітет і не захворіти в холодну пору року, рекомендується з'їдати по пів- цибулини на день. Найкраще її додавати в салати та інші страви, але бажаючі можуть їсти і просто так. У зв'язку з цим виникає питання: що робити з запахом з рота, який супроводжуватиме після з'їденої головки цибулі? На щастя, з цим легко боротися, з'ївши листочок свіжої петрушки, або підгорілу скоринку хліба, або підсмажені горіхи. Тепер можна сміливо вирушати на побачення.
Цибуля служить як знеболююче при укусі ос. Для цього в місце укусу необхідно відразу втерти цибульний сік. При запаленні вух цибулю також можна використовувати для зняття болю: 3 рази на день на півгодини накладати на вухо компрес з підігрітої на пару дрібно нарізаної цибулі, загорнуту в марлю. Такі компреси застосовують і при наривах, запаленнях, та на ранах. Свіжий цибульний сік - прекрасний засіб проти ревматичних болів, набряків, випадіння волосся, лупи. Для цього треба натерти нею проблемне місце .
Крім усього іншого, цибуля володіє протираковими властивостями за рахунок вмісту кверцетину. На цю властивість покладаються великі надії в питанні профілактики раку.
За матеріалами: http://tut-cikavo.com
Немає коментарів:
Дописати коментар