неділю, 1 лютого 2015 р.

Цікаві факти про цибулю

Джерело ілюстрації:
uk.wikipedia.org
Всім давно відомо, що цибуля дуже корисна, але часто наші знання  обмежуються тим, що цибулю можна застосовувати при респіраторних захворюваннях. Так, цибуля містить фітонциди, які вбивають хвороботворні мікроорганізми, але це лише одна з її корисних властивостей.
Чи знаєте ви про те, що в цибулі міститься більше цукрів, ніж у яблуках і навіть грушах? Якщо ви часто сидите на дієтах, не варто поспішати викреслювати цей овоч зі свого раціону. Цибуля - це ще і відмінний спалювач жирів. Є навіть спеціальна цибульна дієта, під час якої рекомендується щодня їсти цибульний суп.
Джерело ілюстрації:
ua.korrespondent.net
Цибуля містить багато заліза, особливо в зеленому пір'ї, причому не обов'язково їсти її в сирому вигляді, щоб це залізо потрапило в організм. Якщо цибулю згасити, відварити або обсмажити, з залізом нічого не станеться. Особливо корисно для людей з низьким гемоглобіном їсти цибулю разом з печінкою.
Цибуля - це джерело корисних речовин. У ній містяться ефірні олії, вітаміни (особливо багато вітамінів В і С), залізо, кальцій, калій, магній, марганець, фосфор, фтор, сірка (винуватиця різкого запаху), флавоноїди, глюкінін ( натуральний рослинний засіб, що знижує рівень цукру в крові).
Цибуля активує обмін речовин, стимулює роботу кровотворних органів і органів травлення, сприяє очищенню крові, виведенню з організму зайвої рідини. Також цибуля застосовується в косметичних цілях: маска з неї активізує ріст волосся, пом'якшує та очищує шкіру.

Щоб зміцнити імунітет і не захворіти в холодну пору року, рекомендується з'їдати по пів- цибулини на день. Найкраще її додавати в салати та інші страви, але бажаючі можуть їсти і просто так. У зв'язку з цим виникає питання: що робити з запахом з рота, який супроводжуватиме після з'їденої головки цибулі? На щастя, з цим легко боротися, з'ївши листочок свіжої петрушки, або підгорілу скоринку хліба, або підсмажені горіхи. Тепер можна сміливо вирушати на побачення.
Цибуля служить як знеболююче при укусі ос. Для цього в місце укусу необхідно відразу втерти цибульний сік. При запаленні вух цибулю також можна використовувати для зняття болю: 3 рази на день на півгодини накладати на вухо компрес з підігрітої на пару дрібно нарізаної цибулі, загорнуту в марлю. Такі компреси застосовують і при наривах, запаленнях, та на ранах. Свіжий цибульний сік - прекрасний засіб проти ревматичних болів, набряків, випадіння волосся, лупи. Для цього треба натерти нею проблемне місце .
Крім усього іншого, цибуля володіє протираковими властивостями за рахунок вмісту кверцетину. На цю властивість покладаються великі надії в питанні профілактики раку.

За матеріалами: http://tut-cikavo.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...