вівторок, 2 червня 2015 р.

Симетрія в природі

Джерело ілюстрації:
licey1matem.at.ua
Хто сказав, що наука - це тільки нудні цифри та формули? Фрактали, хоч і надто досконалі, щоб бути правдою, тим не менш, зустрічаються не тільки в математиці і фізиці, але і в живій природі (фрактал - це математична безліч, що володіє властивістю самоподібності).
Коли ми бачимо навколо себе що-небудь ідеальної форми, ми найчастіше схильні думати, що до цього приклалася людська рука. Але ще Галілео Галілей в одній зі своїх праць писав, що «Всесвіт «написаний» мовою математики, і її основні символи - це трикутники, кола та інші геометричні фігури». У природі існує певний порядок, і художники, які хочуть відтворити його на своїх полотнах, проводять багато годин, спостерігаючи і вивчаючи навколишній світ.
Цивілізація розвивалася протягом тисячоліть, щоб зрозуміти цю прекрасну геометрію. У IV столітті Платон вважав, що симетрія в природі є доказом універсальності форм, а в 1952 році відомий математик, логік і криптограф Алан Тьюринг написав цілу наукову працю про те, як у природі формуються симетричні візерунки. 
До вашої уваги найдивовижніші симетричні малюнки у природі!


Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...