понеділок, 1 червня 2015 р.

Діти - квіти життя!

Джерело ілюстрації:
www.7ya.ru
Якщо сьогодні природа подарувала теплий сонячний день, то стає радісно подвійно — тому що в перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International Children's Day). Це свято багатьом ураїнцям знайоме як Міжнародний день захисту дітей. Діти квіти життя! Плачуть, сміються, грають, задають дитячі питання. Одним словом - щастя. Але давайте подивимося кілька цікавих фактів про дітей, про їх спосіб життя в різних країнах.




Перші півроку після народження дитина може ковтати і дихати одночасно. Дорослим таке не під силу.
цветочки

У новонародженого немовляти вага його голови становить чверть від його загальної ваги.
цветочки

Очі з народження і до кінця життя мають один і той же розмір, чого не можна сказати про інші органи, які ростуть разом з дитиною.
цветочки





На Сейшелах День захисту дітей святкують цілий місяць!
цветочки

У дітей колінні чашечки з'являються тільки на 2-3 роки.
цветочки

За статистикою найчастіше діти народжуються у вівторок.
цветочки

Єврейським дітям не можна ліпити сніговиків по суботах, так як це прирівнюється до роботи.
цветочки

Слова «Мама» і «Папа» звучать приблизно однаково на всіх мовах світу, так як ці звуки дитина вимовляє найлегше.
цветочки

У середньовічній Англії, якщо принц завинив або зробив щось неправильно, то били інших дітей замість нього, так би мовити спеціальних «хлопчиків для биття».
цветочки

В Японії існує свято дитини, що плаче. Сенс у тому, що кільком сумоїсти дається по дитині, і вони повинні якнайшвидше змусити його плакати. Хто перший заплаче - той і переміг.
цветочки

У Кореї вік дітей починає відраховувати не з дня народження, а з моменту зачаття, тому за документами вони на 9 місяців старші своїх ровесників з інших країн.
цветочки

Найбільше дітей було у султана Марокко Ісмаїла. Багатодітний татусь «виховував» близько 900 дітей.

цветочки

В Афганістані і Пакистані існує традиція виховання дівчаток як хлопчиків - таких дітей називають «бача пош». До такого засобу вдаються сім'ї, в яких народжуються тільки дівчатка, що за місцевими звичаями вважається мало не ганьбою для сім'ї. Бача пош дають чоловіче ім'я, одягають у хлоп'ячий одяг і коротко стрижуть, вона має більше можливостей з'являтися на публіці, ходити до школи і займатися спортом. Однак при дорослішанні бача пош доводиться знову повертатися до життя дівчинки, позбавляючись всіх чоловічих прав, а потім виходити заміж. Часто вони стають поганими дружинами, так як не навчилися належним чином куховарити, шити і виконувати іншу роботу, що вважається жіночою.
цветочки

У 1962 році в Танзанії вибухнула епідемія сміху, яка охопила в результаті близько 1000 чоловік. Почалася вона в школі для дівчаток у селі Кашаша - спочатку сміялися три учениці, а незабаром більшість дівчаток заразилися сміхом. Напади сміху у кожної тривали від декількох годин до декількох днів поспіль. Школу незабаром тимчасово закрили, але епідемія передалася іншим дітям і підліткам в 14 школах довколишніх сіл. Остаточно феномен зник через 18 місяців після перших зафіксованих випадків.

цветочки

До складу пластмаси для деталей конструктора "Лего" входить сульфат барію. Ця сіль не розчиняється у воді, що робить її нетоксичною для організму, і яскраво відображено на рентгенівських знімках. Таким чином, якщо дитина проковтне деталь, її буде легко знайти по цих знімках.
цветочки


За матеріалами: 
http://webfacts.ru/interesnye-facty/lyudi/interesnye-fakty-o-detyax.html 
http://gavrilenko.ucoz.ua/load/rizne/cikavi_fakti_pro_ditej/5-1-0-31

Немає коментарів:

Дописати коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...